Jobba, jobba, jobba.......inte alltid kul

Måndag morgon! 
Det kan man trots att det är måndag. Kan man bli annat än glad när man ser detta yrväder. 
Jag är trött och behöver uppmuntras och få mig ett gott skratt för att klara mig igenom dagen.
Det blev advent även hos oss igår. Inga bilder ännu. Tog hela dagen med strykning av gardiner. Visserligen tog vi en tripp till Birsta men det var behövligt. Passade då på att äta julbord på IKEA. Inte dumt men fel av mig som ska hålla mig till LCHF. Mår så mycket bättre på det så nu är det skärpning som gäller.
Får hoppas att snö och kyla håller dig borta ett tag till. Har problem med vad jag ska ha på fötterna då min vänstra fot fortfarande är väldigt svälld. Kommer inte i varken mina boots eller stövlar. Lågskor är ingen höjdare om det kommer snö. 
 
Ha det gott och kramas mycket.

Vilken härlig dag igår.

Först får jag tacka alla er som läser min blogg, det blev rekord igår igen.
 
Gårdagen blev en riktigt härlig dag. Började med en lite slö förmiddag. Fick upp stakarna och stjärnan i alla fall. Kl 14.00 var det dags för dop. Min systerdotterson Gustav döptes i Njurunda Kyrka. Så fint och en fantastisk präst. Normalt när man är i kyrkan, känner i alla fall jag, känns det stelt. Den här prästen fick oss att känna som om vi hade ett familjemöte. Gustavs kusin Kerstin fick hjälpa till med att fylla upp dopvattnet. Tänkte lägga ut en filmsnutt men det funkar inte. Blir "bara" på själva dopet. 
 
Kerstin sjöng också, så duktigt gjort av henne. Filmade det också men inte det heller går att lägga upp.
Efter dopet blev det en tripp till hembygdsgården i Björkön där det bjöds på en massa gott. 
 
Väl hemma igen satte vi oss framför teven och kände lugnet komma. Även om det var en trevlig eftermiddag var det lite stojigt. Barnen var som barn ska vara, synas och höras. Det blev lite för mycket. 
 
Tittade på Moreaus med vänner och då fick man känna stolthet. Ortens stolthet Stiftelsen var med. De är så bra. Lugna och jordnära trots framgången. Micke sa nåt bra. Han förstod inte det med att framgången stiger en åt huvudet. Hur ska man vara då?  Ska jag stoppa in en större snus? Vi är dom vi är oavsett framgång. 
 
Ja som sagt blev det en riktigt härlig dag. Tackar alla som var med för det.
 
Ha en härlig söndag och kom ihåg att kramas mycket.

Adventspyntandet fick ett abrupt slut.

Tänk att något banalt kan ställa till ett rent helvete, enligt mitt tyckande. Hade köpt en jättesnygg julstjärna på Indiska och skulle igår montera ihop den med sladden och hänga upp den. Gick nu inte riktigt som jag tänkt. Då jag nästan hade fått ut alla uddar gick den i bitar. Blev så förbannad att allt utom sladden åkte i soporna. Detta blev slutet på gårdagens pyntande så för tillfället står allt prydligt uppställt på arbetsbänken i köket. Förhoppningsvis kommer det upp innan vi åker på dopet.
 
Angående dopet så har jag gått hela morgonen och haft några textrader till en sång i huvudet. Melodin är Oh Carl-Gustaf ljuva Carl-Gustaf och går så här: Oh vår Gustav, vår lilla Gustav, du ska blöta huvet idag. Ja jag vet, någon kompositör blir jag aldrig och det har aldrig varit tanken. Bara roligt när det dyker upp helt utan vidare. Hur som helst ska det bli roligt att träffa alla och för första gången få träffa Gustav. Har bara fått se honom på bilder och han ser ut och vara en riktig liten spjuver.
 
Men nu kanske det finns hopp om lite vitt till imorgon. Kommer lite vitt från himlen men det är plus 1,7 gradet så risken är stor att det bara smälter bort. Synd men vädret kan vi inte göra mycket åt.
Om det ändå kunde få se ut så här. Det är såååå vackert och vad ljust det blir.
 
Ha nu en riktigt bra dag och ta hand om varandra. Och kom ihåg att kramas mycket.