Årskrönika

Det är ju populärt att summera  året som gått så här på årets sista dag. Tänkte jag också skulle ge mig på det.
 
En hel del har hänt både roligt och jobbigt och att komma ihåg allt är inte lätt men jag gör ett försök.
Vad gäller vinter detta år har vi fått uppleva både det ena och det andra. Det började med en avsaknad av densamma då året startade med isgator och ingen snö. Detta har vi nu istället fått i överflöd och det är sååå vackert ute. Underbart för alla barn som kan åka skidor, pulka och åla sig fram i snö. 
 
Så kom våren och med den ett nytt kapitel i vårt liv. Vi kom med i Beach2017 Det absolut bästa som hänt Sven och mig vad hälsan beträffar. Det har gått över alla förväntningar med denna livsstil. Min förhoppning var att det skulle resultera i bättre hälsa och mindre medicin för Sven. Detta har det gjort med råge då han snart är helt medicinfri. Att vi dessutom tagit bort en hel del kilon gör ju inte saken sämre. Vi mår så fantastiskt bra och kommer fortsätta med det resten av våra liv. Har inte nått våra viktmål ännu men det är inte långt bort. Därefter kommer det jobbiga nämligen att behålla vikten. Men jag känner mig trygg med att vår PT Martin hjälper oss med detta.
 
Sommar! Ja vad säger man om den? Inte mycket att hänga i julgranen när det kommer till sol och värme. Det var inte många stunder, ja jag säger stunder och inte dagar, man kunde sitta ute och njuta av sommarvärme. Det var tur att vi fick komma iväg till vårt älskade Gran Canaria. En av anledningarna var att Sven fyllde 60 och därför gick resan av stapeln i september. Där hade vi 14 dagar med otrolig värme och njöt i fulla drag varje sekund. Fick en del nya vänner där också. Tog oss tyvärr inte tid att se oss omkring så mycket som jag hade tänkt men det tar vi igen i år. 
 
Det allra bästa som hände detta år var att jag helgen innan vi åkte till Gran Canaria fick veta att jag skulle bli gammelmormor. Mitt barnbarn Jessica och hennes Joakim ska bli föräldrar i april nästa år. Först fick vi i juli veta att dom förlovat sig och bara det var ju helt underbart men att sedan få beskedet om ett kommande barnbarnsbarn slår allt.
 
En annan sak som gladde mig oerhört var att jag fick besked om uppsägning. Hade kunnat gå i pension i augusti men då jag visste vad som var på gång på jobbet väntade jag. Detta visade sig vara ett smart drag. Ett års uppsägning med full lön säger man inte nej till. Kan då aklimatisera mig till pensionärslivet som kommer starta 1 januari 2019. Ett år att ändra sina vanor och sänka kostnader så man klarar av att leva på den pension man får. Det kommer bli så bra.
 
Det jobbiga som hände detta år är att flickornas farmor lämnade oss. Både jobbigt och skdöönt, allra helst för henne som levat på övertid ett tag och haft det jobbigt ända sedan hennes son, flickornas far, dog.
 
Har jag blivit något klokare detta år? Jo men jag tror det. Har åtminstone kommit till insikt med vem jag är och vad jag vill. Bara det är ett stort steg, åtminstone för mig. Vad det innebär för året som kommer det står skrivet i stjärnorna. Jag ska i alla fall göra allt jag kan för att det ska bli ett fantastiskt år.
 
Önskar er också ett fantastiskt år som jag hoppas ger er allt ni önskar och drömmer om.
Till sist riktar jag ett speciellt Gott Nytt År till alla ni som sitter där uppe ovan molnen och inte är med oss. Det är idag 12 år sedan min kära mor lämnade oss. Jag är helt säker på att hon och pappsen har det bra där uppe med alla nära och kära som också lämnat oss.
 
 
 
Ta hand om dig själv och varandra.
Kram.

Snö, snö och mera snö.

Närmare bestämt 26-28 cm snö har vi nu skottat undan. Det mesta tog Sven med snöslungan men vissa ställen går det bättre med snölasse eller snöskovel. Snacka om motion då vi har en hel del att skotta på. Nåja, känns skönt nu efteråt och bilarna syns igen då dom blivit av med all snö.
God fortsättning. Hoppas ni haft en härlig jul med nära och kära. Det har vi haft. Nu ser vi fram emot nyårsafton som vi som vanligt är hos Monica och Peter. Vi sparar hela året till mat och raketer. Ja, vi skjuter raketer men det är sådana fina som inte för allt för mycket liv. Vill ju ha lite snyggt i alla fall även om djuren inte tycker om det. Men till nyår kan man väl få skjuta iväg lite?
Som jag nämnt ska jag bli gammelmormor och ni som känner mig förstår väl att nu är producerandet av presenter i full gång. Oboy så mycket fint jag hittat att göra och även kommer göra. Inga problem att fylla dagarna framöver. Har även planer på att producera en del andra saker för att ev ställa upp på någon julmarknad nästa år. Kanske inte vore så tokigt. Problemet är egentligen att folk har svårt att förstå de priser man sätter. Helst vill dom ha det så billigt som möjligt. Att det ligger en massa arbete bakom är det ingen som tänker på. Vi får se. Har inte bestämt mig ännu.
Bestämt middagen har jag i alla fall gjort och idag blir det gammal hederlig husmanskost, korvstroganoff. Så himla gott med korv och nu slopar vi all julmat till nästa år. Har inte tordats kliva upp på vågen än för jag är rädd att den inte visar några glädjesiffror. Är ju så mycket gott på julbordet man inte kan låta bli. Nu är det väl ingen katastrof för det går ju att jobba bort det men.....Snöskottningen idag gjorde kanske lite. Man måste ju få unna sig lite ibland och inte vara så strikt hela tiden.
Nu ska jag unna mig en virkstund.
Ha det så gott och är ni ute i trafiken ta det lugnt.
Ta hand om dig själv och varandra.
Kram.

Jag ska bli gammelmormor.

Äntligen får jag skrika ut det till hela världen. Mitt barnbarn Jessica och hennes fästman Joakim ska bli föräldrar i början av april. Jag har vetat sedan i början av september men av respekt för dom inte sagt något annat än till syrran, moster och mina arbetskamrater.
Fattar ni vilken grej? Tänk att få vara med och uppleva en sådan sak. Det är så fantastiskt och jag längtar som attan. Dom har tagit reda på vad det är för kön och det är en liten kille som komma skall. Snacka om att denna kille kommer bli bortskämd och dom kommer aldrig ha några problem med barnvakt då vi är en hel drös som kommer kunna ställa upp. Det är mormor och morfar, farmor och farfar, gammelfarmor och plastgammelfarfar,  gammelmormor och plastgammelmorfar-
Vilken tur att jag nu slutat mitt yrkesverksamma liv så jag får tid att njuta av denna händelse. Det ger mig en lyckokänsla i kroppen som är obeskrivlig. Det är vid ett sådant här ögonblick man är glad att man fick barn tidigt så man får vara med om detta.
Inte nog med detta utan det är nu klart att vår son Christoffer har jobb efter utbildningen är klar. Han fick igår anställningsbeviset och han kommer köra tåg åt Hector Rail. Så kära arbetskamrater det blir en Dahlin kvar men då ute på järnvägarna. Hihihi.
Kan man få ett bättre slut på detta år? Skulle inte tro det.
 
Julafton avlöpte traditionsenligt med gröt hos Monica och Peter och Kalle på teven. Robert hade sin flickvän Matilda med sig. En jättesöt och trevlig tjej som dessutom har en härlig hund, Bimbo. Denna hund är halvstor men tror ändå att hon är en knähund. Riktigt rolig och söt.
På eftermiddagen/kvällen var vi som vanligt hos Peters mamma Monica och hennes sambo Sven. Vi kör knytkalas, som jag nämnt tidigare. Det gör att ingen behöver belasta sitt matkonto alltför mycket. Känns så bra att göra så.
Efter maten körde vi julklappsspelet och det är så kul. Mycket skratt och bytande av paket. Efter en tid öppnas paketen och spelet fortsätter en stund till. Ni kan säkert tänka er vilket bytande av grejor det blir. Jisses så roligt vi hade.
 
Idag ska vi försöka återhämta oss för man äter trots allt alltför mycket. Det är ju så himla mycket gott att man kan inte låta bli. Ev kör vi ett gympass.
 
God fortsättning och ta hand om dig själv och varandra.
Kram.