Årskrönika

Det är ju populärt att summera  året som gått så här på årets sista dag. Tänkte jag också skulle ge mig på det.
 
En hel del har hänt både roligt och jobbigt och att komma ihåg allt är inte lätt men jag gör ett försök.
Vad gäller vinter detta år har vi fått uppleva både det ena och det andra. Det började med en avsaknad av densamma då året startade med isgator och ingen snö. Detta har vi nu istället fått i överflöd och det är sååå vackert ute. Underbart för alla barn som kan åka skidor, pulka och åla sig fram i snö. 
 
Så kom våren och med den ett nytt kapitel i vårt liv. Vi kom med i Beach2017 Det absolut bästa som hänt Sven och mig vad hälsan beträffar. Det har gått över alla förväntningar med denna livsstil. Min förhoppning var att det skulle resultera i bättre hälsa och mindre medicin för Sven. Detta har det gjort med råge då han snart är helt medicinfri. Att vi dessutom tagit bort en hel del kilon gör ju inte saken sämre. Vi mår så fantastiskt bra och kommer fortsätta med det resten av våra liv. Har inte nått våra viktmål ännu men det är inte långt bort. Därefter kommer det jobbiga nämligen att behålla vikten. Men jag känner mig trygg med att vår PT Martin hjälper oss med detta.
 
Sommar! Ja vad säger man om den? Inte mycket att hänga i julgranen när det kommer till sol och värme. Det var inte många stunder, ja jag säger stunder och inte dagar, man kunde sitta ute och njuta av sommarvärme. Det var tur att vi fick komma iväg till vårt älskade Gran Canaria. En av anledningarna var att Sven fyllde 60 och därför gick resan av stapeln i september. Där hade vi 14 dagar med otrolig värme och njöt i fulla drag varje sekund. Fick en del nya vänner där också. Tog oss tyvärr inte tid att se oss omkring så mycket som jag hade tänkt men det tar vi igen i år. 
 
Det allra bästa som hände detta år var att jag helgen innan vi åkte till Gran Canaria fick veta att jag skulle bli gammelmormor. Mitt barnbarn Jessica och hennes Joakim ska bli föräldrar i april nästa år. Först fick vi i juli veta att dom förlovat sig och bara det var ju helt underbart men att sedan få beskedet om ett kommande barnbarnsbarn slår allt.
 
En annan sak som gladde mig oerhört var att jag fick besked om uppsägning. Hade kunnat gå i pension i augusti men då jag visste vad som var på gång på jobbet väntade jag. Detta visade sig vara ett smart drag. Ett års uppsägning med full lön säger man inte nej till. Kan då aklimatisera mig till pensionärslivet som kommer starta 1 januari 2019. Ett år att ändra sina vanor och sänka kostnader så man klarar av att leva på den pension man får. Det kommer bli så bra.
 
Det jobbiga som hände detta år är att flickornas farmor lämnade oss. Både jobbigt och skdöönt, allra helst för henne som levat på övertid ett tag och haft det jobbigt ända sedan hennes son, flickornas far, dog.
 
Har jag blivit något klokare detta år? Jo men jag tror det. Har åtminstone kommit till insikt med vem jag är och vad jag vill. Bara det är ett stort steg, åtminstone för mig. Vad det innebär för året som kommer det står skrivet i stjärnorna. Jag ska i alla fall göra allt jag kan för att det ska bli ett fantastiskt år.
 
Önskar er också ett fantastiskt år som jag hoppas ger er allt ni önskar och drömmer om.
Till sist riktar jag ett speciellt Gott Nytt År till alla ni som sitter där uppe ovan molnen och inte är med oss. Det är idag 12 år sedan min kära mor lämnade oss. Jag är helt säker på att hon och pappsen har det bra där uppe med alla nära och kära som också lämnat oss.
 
 
 
Ta hand om dig själv och varandra.
Kram.