Idag har jag inte legat på latsidan.

Hej på er! Har dagen varit bra? Här har den varit otroligt aktiv. Har äntligen kommit till skott när det det gäller att måla om skåpluckorna i köket. Har inte gjort allt men i alla fall fått en början.
 
 
Övre bilden innan målning och således den under efter. Blev riktigt bra och precis som jag hoppades. Ska införskaffa en bättre pensel imorgon. Den jag hade var lite för bred så jag provade klippa den lite men fick ändå gå efter och skrapa. Provade även att tejpa men det blev nästan sämre. En mindre pensel så blir det nog bra.
 
Önskar er en trevlig kväll. Ta hand om dig själv och varandra. Kram.

Världens gulligaste gungstol.

Godmorgon mina vänner!
 
- 10,8 grader och klart ute.
Har legat på latsidan vad bloggandet gäller men inte annars. Har så mycket som surrar runt i skallen att det nog är dags för en defragmentering av hjärnan. Fattar inte hur myckt som får plats där inne. Det kanske är så att det inte finns så mycket annat där. Hihih.
 
Som jag nämnde häromdagen så var jag med på Sök och finn på lokalradion och sökte en gungstol. Jag fick några att kontakta och dom som låg lite för långt bort sollade jag bort genast. Det blev då 3 kvar som var på lagomt avstånd varav en svarade. Det fick således bli den och efter beskrivningen på telefon kände jag att det nog skulle bli rätt. Det bästa var att det inte var någon jättestor pjäs så vi skulle få in den i bilen utan att behöva släpvagn. I söndags åkte vi så till Sörberge, där damen bor, och hämtade hem den. Den var precis så gullig och perfekt som jag hade föreställt mig. 
 
 
Är den inte vacker så säg? Och jag fick den för det otroliga priset 200:-. Ja det är sant, ett helt otroligt pris.
 
Den lilla flaskan ni ser på bordet är Feliway spray för att katterna inte ska vässa klorna på stolen. Har också skaffat en dosa som man sätter i ett vägguttag så nu var det väl sjutton om inte möblerna ska få vara i fred. 
Vi har planer på att köpa en ny soffa och då vill jag att den ska få vara fri från klösmärken så därför försöker vi med detta.
 
Trippen till Sörberge blev en liten trip down memorylane. Huset som Rita, damen som sålde gungstolen, bor i står nämligen på den mark som var skog och lekplats när jag var liten. Jag bodde då en gata bortanför henne. Det var sig likt sånär som på en del förbättringar och utbyggnader på de gamla husen. Ibland är det roligt att besöka gamla trakter och se hur det ser ut idag. 
 
Det blev även lite shopping naturligtvis så nu har även Sven ett litet skrivbord i arbetsrummet. 
Bilden är lånad från IKEA. Hade hoppats att det skrivbord som jag har hade funnits kvar men tyvärr inte. Det här har samma färg och struktur men är en par centimeter lägre. Nu gör det inte så mycket då vi har ett bord emellan våra bord. Sven blev nöjd och då är jag det också.
 
Ikväll hoppas jag Sven känner för att möblera om i vardagsrummet. När det är gjort lovar jag att hålla mig lugn ett tag, kanske. Med det här huvudet som en massa idéer surrar runt i vet man aldrig.
 
På virkfronten så har jag färdigställt en present, återkommer med bild när personen i fråga fått den. En kudde som jag nästan var klar med visade sig bli för stor så den kommer jag repa upp. Den är gjord efter ett mönster från Bautawitch där jag också köpte garnpaketet till den. Det var noga uträknat hur mycket garn som skulle gå åt men jag lyckades få slut på den ena färgen. Beställde en par nystan till av den och fortsatte virka. Som jag sa så upptäckte jag till slut att den blev för stor. Denna upptäckt gjorde också att jag kom underfund med att jag måste minska på virknålens storlek en halv eller en hel storlek. Jag virkar nämligen för löst. Hahaha, så går det när man inte kollar virkfastheten utan bara sätter igång. Tog ett tag att upptäcka det men bättre sent än aldrig. Kommer nog hädanefter få till mina virkalster lite bättre kanske.
När det gäller virkning så blev jag riktgt glad igår. När jag städade bort julen och det var dags att hitta dukar som skulle pryda borden hittade jag två fina som min kära mor en gång i tiden virkat. Direkt jag såg dom tänkte jag att dom måste jag försöka virka av och göra kuddöverdrag av. Ni ser den ena på border bredvid gungstolen.
Idén lagrades i "hårddisken". Igår letade jag en mall till stolsdynorna i köket och vad tror ni jag hittade. Jo en påse med saker efter kära mor. Där bland stickbeskrivningar låg ett par virkbeskrivningar och vad tror ni en av dom var. Jo men exakt det, mönstret på duken. Tjolahopp, tjolahej så glad jag blev. Den kommer bli gjord när mitt nuvarande projekt är klart.
 
Nu ska jag inte trötta ut er mer utan önskar en härlig dag. Kom ihåg att ta hand om dig själv och varandra. Kram.

Sök och du ska finna.......

Godmorgon mina vänner!
 
Gårdagen blev bra trots att jag trodde jag skulle behöva stanna hemma från bussresan/hockeyn. Min mage krånglade något otroligt men tack och lov lugnade den ner sig till det var dags att bege sig till bussen.
 
Ja, det blev en riktigt lyckad resa med härliga människor. Sänder ett stort tack till Hasse Karlsson på Inte bara sport i Fränsta för hans engagemang. Han ordnar denna resa varje år och vi som följer med är oerhört tacksamma för det arbete han lägger ner för att få det i hamn.
Vi lyckades samla ihop 16.000:- kr till barncancerfonden som lämnades över till marknadsansvarige i Timrå IK i första periodpausen. Vi lyckades slå förra året med 1.000:- kr så nu är det upp till bevis om vi kan slå det här nästa år. Tror inte det kommer bli svårt.
Matchen då? Ja det gick inte så bra men en poäng fick vi i alla fall. Grabbarna gjorde ett bra jobb ändå och lyckades klättra från underläge 0-3 till 3-3 men i förlängningen gick det inte vår väg. Men en poäng är bättre än ingen så det tackar vi för.
 
Idag kommer Christoffer hem och det ser jag fram emot. Vi ska också gratulera mågens mamma Monica, ja hon heter samma som min dotter, som fyller 69 år. I övrigt händer inte särskilt mycket. 
 
Det jag måste göra är att ringa runt till alla som lämnat telefonnummer i radion. Det där lät konstigt så jag tar det från början. Vi har ett program på lokalradion som heter Sök och finn. Jag ringde dit igår för jag är ute efter en gungstol och tänkte, why not. Jodå, jag kom med i programmet och efteråt ringde dom upp och gav mig åtta personer att ringa till som hade en gungstol. Kommer kolla med dom som bor närmast först och jag började lite igår men alla svarade inte. Fick dock kontakt med en dam i Sörberge och jag tror att det kommer bli den gungstol som hon har. Den är liten och inte med pinnar i ryggen som det flesta större har. Efter hennes beskrivning låter den riktigt gullig. Men vi får se vad dom andra har att erbjuda. Kommer lägga ut bild när jag väl fått hem skapelsen.
 
Ha nu en riktigt härlig dag och kom ihåg att ta hand om dig själv och varandra. Kram