Oooooh så glad jag är.......

Hej på er!
Är hemkommen efter ett förmiddagspass och nu stundar en ledig helg. Ska bli såååå skönt. Det sägs att det ska bli hyfsat väder och det hoppas jag verkligen. Vi ska då vårstäda på gården. Vill inte ha någon blåst för min tanke är att elda upp ett och annat ris och träd som vi kapat ner. Vi har nu inget äppelträd och ej heller något plommonträd. Det kan dom ha när dom inte levererar någon frukt och dessutom ser ut som sju svåra år. Häck väck vällingsäck med er.
Istället kommer det enbart bli gräsmatta där dom stod. Funderar också om jag ska rensa bort bärbuskarna men lugnar mig ett tag till. Kanske bara tar bort någon. Vi har både svartvinbär, rödvinbär och krusbär. Svartvinbär kan ev få vara kvar för det kan jag göra gelé av men dom andra gör jag inget med och då kan dom egentligen få stryka med.
När det gäller rabatter så är jag inne på stenparti och där finns en djungel av idéer. Får väl klia mig i huvudet några gånger innan jag bestämmer vad det blir. Ett som är säkert är att det inte kommer bli några stora blomrabatter. Kan tänka mig en och annan kruka men inte mer. Avskyr att rensa och då ska jag inte ha det heller. Finns så mycket fint man kan göra ändå och få en trädgård som i princip sköter sig självt. Ja gräsklippning kommer man ju inte ifrån om inte man lägger asfalt över hela gården. Det är inget jag har för avsikt att göra. Men gräsklippning kan ju faktiskt vara rätt så skönt om det är bra väder. Lite synd att gräsmattorna är lite ojämna men herre gud även solen har fläckar så ingen kan ju vara perfekt. Ja förutom jag då, hihihi.
 
Vad gäller projekt Beach2017 så väntar vi på kost- och motionsförslag som är på väg. Fram till dess har vi smygstartat lite för att känna oss för om det som Martin föreslår skulle passa oss. Jag tror inte jag kommer ha några problem med det men Sven måste kontakta diabetessköterskan och kommer behöva ha tätare kontroller på socker, blodtryck och blodfetter. Ska inte bli några problem då många före honom gjort detta med mycket goda resultat. Så periodisk fasta here we come. Nu ska fettet bort och hälsoproblemen minimeras. Vår bästa tid är nu.
 
Ha nu en riktigt trevlig helg. Jag kommer ta ledigt från bloggandet i helgen. Ta hand om varandra. Kram.
 
 
 

Vi är på gång, vi är laddade vi är tända......

Godmorgon mina vänner!
 
Brr, idag är det kallt. -8 grader och nu vill man inte ha det utan plusgrader. Nåja, bara gilla läget. En klarblå himmel så kanske det blir fint under dagen.
 
Jag lovade er en återkoppling till vårt besök i Stockholm. Beach 2017 är nu på gång. Vi var som sagt ner i tisdags och där gjordes en del mätningar och vi fick veta vad som krävs av oss. Det är en hel del faktiskt och det kommer ta tid att komma in i det. Men jag är helt övertygad att jag gjort rätt som anmälde Sven till detta. Vi fick träffa Martin Löwgren som är en av dom som håller i projektet. Han berättade att om vi följer detta så kommer Sven att gå ner enormt i sin medicinering. Det var det här jag var ute efter och det känns så skönt att höra. Vi kommer som sagt att få jobba stenhårt men med målet framför oss är jag övertygad om att det kommer gå. Vi får helt enkelt plocka fram lite tjurighet, som jag vet finns inom oss, så ska det gå.
Till att börja med ska vi mjukstarta med promenader och sedan när vi kommit ner i vikt och ökat flåset är det inte omöjligt att vi lägger in en eller två dagar med styrketräning. Jag känner att jag vill göra det så jag får tillbaka styrkan i ben och armar framför allt. Simning är också en sak jag kan tänka mig att lägga in. Men vi mjukstartar som sagt med promenader och enligt Martin skulle det räcka tillsammans med det kostförslag han kommer ge oss. Vi skulle få otroliga resultat bara av det. Eftersom han vet vad han pratar om så litar vi på honom och gör som han säger.
En av mätningarna som gjordes var fettprocenten och det var ingen rolig historia. BMI är ett förlegat mätinstrument och visar inte hela sanningen med hur vår kropp mår. Fettprocenten säger mer och där har vi en hel del att förbättra. 
Tanken med hela det här projektet är att vi ska jobba på egen hand och sedan träffa Martin var åttonde/tionde vecka. Då görs nya mätningar och sätts upp nya mål. Enligt hans prognos kommer vi bli riktigt smal och välmående innan året är till ända. Men det allra bästa är att Sven´s medicinering kommer reduceras enormt. Pga detta kan jag gå genom eld och vatten.
Vi väntar nu ivrigt på kostförslaget från Martin och sedan sätter vi igång. Vi vet på ett ungefär vad som gäller så vi mjukstartar tills vi får svart på vitt vad som gäller i matväg. Det lutar åt periodisk fasta och för min del kommer det inte bli något problem då jag ofta kan vara utan frukost. För Sven blir det lite jobbigare då han alltid äter på morgonen men jag tror helt på att det kommer gå även för honom.
 
Många anser att vi är helt galna som gör detta då det inte är gratis. Säger bara till dom att för oss är det här en insats i livet och något som behövs för att vi ska komma igång. Finns inget annat sätt än det här för oss. Det är inte ett projekt som slutar efter en viss tid. Jo, det är sagt 6 månader men Martin säger att dom inte släpper taget förrän vi nått våra mål när det gäller hälsan och det var anledningen till att jag anmälde Sven. Att jag fick komma med också är ju en otrolig bonus och gör det så mycket lättare för Sven. Att göra något tillsammans är ju så mycket roligare än om bara en ska göra det. Resultaten kommer också bli bättre tack vara det. Vi kommer peppa varandra hela vägen. Min tjurighet kommer ta oss hela vägen och fram till en friskare ålderdom. En ålderdom som jag hoppas vi får vara länge tillsammans i. Det är mitt huvudsakliga mål.
 
Önskar er en härlig dag. Ta hand om varandra. Kram

Godisnaglar.

Hej på er!
 
Så har jag då fått nya snygga naglar hos Yvonne. Denna gång blev det godisnaglar och då måste dom ju naturligtvis fotas med godis. Hihihi.
 
 
Och att gå från mycket bling bling till inget kunde jag ju inte göra. Måste sakteliga tagga ner så därför blev det lite pärlor. Hihihi
En ganska så ljus färg för att vara jag men jag är supernöjd, som vanligt.
 
Nu ska jag bara slappa men först måste jag packa ner det vi behöver ha med oss till Stockholm imorgon. Kommer uppdatera er på onsdag hur det gick och vad som framöver kommer hända.
 
Ha det så gott. Ta hand om varandra. Kram.