Okristligt tidigt

blev det för Christoffer idag. Han har nu i sin lokförarutbildning praktik och började idag/inatt kl 02.30. Himmel och pannkaka vilken okristlig tid. Men så är livet som lokförare och det är lika bra att han vänjer sig.
 
Själv klev jag upp den vanliga tiden 05.30 då jag idag jobbar eftermiddag. Att jag kliver upp den tiden är för att få en liten stund med Sven innan han beger sig till jobbet. Kvalitetstid med sin man är absolut inte helt fel och något som jag njuter av. Man vet aldrig vad som kan hända och därför tar vi till vara all tid tillsammans. Han är kvällstrött så när jag kommer hem från ett eftermiddagspass är det dags för honom att gå och sova och då är mornarna guld värd.
 
Guld värd är också de som är kreativa och gör virkmönster för oss som inte har samma talang. Har ju berättat att jag är med i något som heter mysterievirkning och det är nog bland det roligaste jag gjort. Att inte veta mer än vilket garn och virknål man ska använda är fantastiskt roligt. Att se alstret växa fram och inte veta vad det i slutänden ska bli. Självklart hajar man efter några varv vartåt det bär men ändå. Sänder ett hjärtevarmt tack till er som gör detta möjligt för oss mindre talangfulla. Blir ni nyfikna så hittar ni det här och här.
 
Satt igår och kollade lite på nätet efter en virkmetod jag läst om, tapestry crochet, och jisses så mycket fint jag hittade. Alltså återigen förundras jag över dessa människor som skapar så fantastiskt fina och roliga mönster till oss som inte kan. Nu blir det till att samla på sig lite garn för framtida projekt. Ska efter denna mysterievirkning hoppa på en till och därefter kanske, kanske jag gör något annat. Man kan aldrig så noga veta för plötsligt kommer dessa underbara människor med nägot nytt mysterium som man inte kan låta bli att göra.
 
Samla på mig garn ska jag i alla fall göra för min efterlängtade långledighet, pension, som jag hoppas inte är alltför långt borta. Naturligtvis bestämmer jag ju det själv då jag i augusti blir pensionsmyndig men drar ändå lite på det med tanke på den eventuella utvecklingen på jobbet. Förhoppningsvis får jag någon form av besked till veckan, vi får se. Hur som helst är det ett stort ekonomiskt avbräck så lite planering behövs innan man kastar sig ut i pension.
 
Kasta mig ut ska jag inte göra men väl slänga i mig kaffe och därefter tillaga dagens middag så Sven har något att äta när han kommer hem och jag har något att ta med mig till jobbet. Efter det blir det några rapporter på helvetesmaskinen cross trainern. Har äntligen kommit på ett sätt som inte knäcker mina knän och det tänker jag köra med ett tag.
Vi får se till veckan hur det hittills gått då det är dags för ett besök hos Martin, beach2017. Lite oroligt är det förståss även om det känns på kläderna att det händer något med kroppen. För Sven har det ju gått så fantastiskt bra så jag lever lite på det de dagar jag inte själv tycker om mig själv. Dom dagarna är tyvärr fortfarande väldigt många men ska väl reduceras dom också lika väl som fettet så småningom gör det.
 
Nu önskar jag er en härlig dag och kom ihåg att ta hand om varandra. Kram.

Inte alltid det blir rätt så

gör om och gör rätt.
Vad surrar jag om nu då? Jo det är så här att jag blivit utmanad av min vän Ulrica på plankan. Härligt tänkte jag och hoppade på tåget direkt. I konceptet är det inlagt en vilodag lite här och där. Toppen tyckte jag men det visade sig att det ofrivilligt blev två vilodagar på rad så nu är det bara att börja om från början. Ska absolut klara den så det så. Skitjobbig men är säker på att det kommer ge resultat.
 
 
Jag hittade också på nätet ett annat sätt att göra plankan för att inte skada sig. Gör du plankan fel kan du faktiskt skada din rygg. Det här sättet kommer jag testa. Ni kan se en film här
 
Ska också komma igång riktigt med mina promenader för det kommer också visa resultat på vågen bl a. 
Efter vårt nästa besök på fitnessakademin kommer vi köra igång med styrketräning. Det ska bli otroligt intressant. Till att börja med får jag köra lugna övningar för mina ben, framför allt för att det opererade är jag lite osäker på och jag vill absolut inte åka i rullstol eller hoppa runt på kryckor någon mer gång. Har gjort mitt i det fallet och det räckte gott och väl. 
Då jag är lat av naturen förstår ni kanske att detta blir min verkliga utmaning men kan andra så ska väl för sjutton även jag kunna.
 
Igår glömde jag berätta för er något jag fick veta i helgen. Min systerdotter Anneli har förlovat sig med sin Henke och nästa sommar blir det bröllop. Så himla roligt och att det var Anneli som hade friat gjorde att jag drog lite extra på smilbanden. Riktigt gjort av henne för annars kanske hon fått vänta i evigheter. :)
 
Måndag idag och första dagen på min lååååånga arbetsvecka. Går ändå ganska bra nu när vädret är bra. Solen skiner så härligt och det är varmt och skönt. Går lättare då att bege sig till jobbet.
 
Nu ska jag ta itu med del 4 i mysterievirkningen. Det är så himla roligt och kommer bli supersnyggt. Oerhört tackam för dom som kom på idén och som komponerar mönstren. Dom är helt fantastiska och superduktiga.
 
Nu önskar jag er en härlig dag. Ta hand om varandra. Kram.

Den sedvanliga rosen är nu levererad.

 
Skulle bli så besviken om jag inte fick en varje morsdag. Det är min dotter Monica som alltid kommer med en och jag blir lika glad varje gång.
 
När vi ändå är inne på blommor måste jag visa vad jag fick med mig från Sveg.
 
 
En röd gullviva från syster ysters odling som fick kampera ihop med den gula. Kommer flytta på båda när jag har hämtat blomlådan jag fått av Monica. Dom kommer få hamna i den tillsammans med några liljor av olika sort. Det är det enda jag i blomväg kommer ha i trädgården, förutom några krukor lite här och där med allehanda blommor. Resten ska bort, om det blir med våld eller inte förtäljer inte historien.
 
Vi har i helgen varit till syster yster och svåger i Sveg och som vanligt blev det trevligt. God mat, dryck, fint väder, Lasse Stefanz i högtalarna, skratt och gråt. En helt underbar pytt i panna, :)
 
Fint väder är det här också....nu vill säga. Lagomt till jag skulle laga maten blixtrade det och small och därefter ösregn. Tack sa gullvivan nu fick jag lite mer vatten men jag var inte glad. Planen var att grilla och vi har inget tak över grillen och jag vägrar ha regnkläder när jag grillar. Därför tillagades kötter på spisen  Det blev ytterfilé och till det rostade grönsaker. Riktigt smarrigt trots att jag inte kunde grilla köttet.
 
Nu inväntar en slapparkväll framför teven för att ladda för en låååång arbetsvecka.
 
Önskar er en trevlig kväll och kom ihåg att ta hand om varandra. Kram.