Another day in paradise

Ja vädermässigt kan vi väl inte säga det men om man försöker känna glädje så kan det bli en sådan dag i alla fall.
Gårdagen innehöll vinprovning med Munskänkarna. En härlig mix av människor, viner och mat. Alltid så trevligt på dessa provningar.
Innan jag fortsätter måste jag erkänna att jag inte kommer ihåg eller skrivit upp namnet på de viner vi provat. Ja jag vet, riktigt illa men jag lovar att återkomma om det då vår sekreterare skulle maila oss informationen. Tur det finns dom som kan hjälpa oss som lider av glömska. 😀
Så här såg det ut innan gästerna kom.
 
 
Det var 25 anmälda och endast en par stycken som inte kunde komma.
Vi började med mingel och till det ett vitt vin.
Sedan var det dags för förrätt och den var inte fy skam.
 
 
Chevrétoast med rostade valnötter, prosciutto och rödbeta. Helt underbart gott och till det ett annat vitt vin. Det är otroligt hur olika vin kan smaka beroende på vad du äter till. Hade kvar av mingelvinet så testade även det till förrätten men konstaterade att det vinet skulle passa bättre till fisk. 
Sedan var det dags för lite information av Rune och Anders om dom röda viner vi skulle prova. Det var två olika både i färg och smak och återigen vilken skillnad när man tog mat till. Varmrätten som serverades till dessa var en underbart god kycklinggryta med potatis och sallad.
 
 
Vår kock, Karin Walker, är helt outstanding på matlagning och behöver ni inspiration eller tips kika in på hennes matblogg som ni hittar här
Hon har fått mig att börja gilla matlagning och det är stort ska jag säga. Avskyr nästan att laga mat men har nu börjat gilla det. Vad sägs om det? Otroligt vill jag säga och tydligen går det att lära gamla hundar sitta.
Nåja nu var det inte hundar jag skulle prata om 😀
Måltiden avslutades med kaffe och en macarone som bara smälte i munnen.
Det blev mycket skratt och en hel del tips kom även in på andra typer av provningar vi kan ha framöver. Kommer bli härliga sådana. 
Det här var vårens sista provning så nu får vi vänta till hösten när vi kör igång igen. Om det blir två eller fler får vi se framöver.
Nu ska min man och jag ge oss iväg och gymma så jag önskar er en härlig dag.
Ta hand om varandra.
Kram.

Kommentera här: