Dags att lägga in rutiner i livet.

Ja, det är verkligen på tiden. Har en viss benägenhet att bli "lite" lat annars och en ovana jag lagt mig till med är att bli fast vid skrollandet på facebook. Därför är det dags att lägga in rutiner i livet.
På vardagar är jag alltid uppe 05.30 och dricker kaffe med Sven innan han åker till jobbet. Han är ju fortfarande "ung" och inte pensionsmässig som jag, hihihi.
Min morgonrutin kommer se ut så här på vardagar:
05.30 - 07.00 Energiboost + kosttillskott + kaffe + skicka gubben till jobbet + motivationsvideo + korsord eller virkning
07.00 Promenad
08.00 Duscha och fixa till mig
09.00 redo för jobb
Kl 12.00 är det dags för lunch sedan lite jobb igen och ta hand om hemmet fram till kl 16.00 då det är dags att förbereda middagen.
Eftermiddags- och kvällsrutinerna kommer se ut så här:
Mån-ons-fre
kl 16.00 börja förbereda middagen då Sven kommer hem vid 16.30
kl 17.30 åka iväg för ett gympass
kl 20.00 måndagar är det teammöte men övriga kvällar är lediga som kommer tillbringas med familjen, vänner och ta hand om huset och katterna.
Har också bestämt mig för att jag ska läsa mer då jag har hört att läsning är nyttigt för att hålla igång hjärnan. Trodde korsord räckte men.....Det är också mycket jag behöver lära som jag har nytta av i mitt företagande och där kommer dessa två böcker in som jag just nu läser.
 
 
Go Pro är på engelska så det är en utmaning men inte alltför svår ändå.
Rutiner när det gäller lördag och söndag blir lite hipp som happ då det är mina "lediga" dagar, vilket innebär lite längre sömn och lite slappande.
Som sagt är det viktigt med rutiner, åtminstone för mig, om det ska bli något gjort. Detta gör också att jag kommer känna mig mindre stressad när det gäller att hinna med allt jag vill göra och det är en hel del men det tar vi en annan gång.
Nu ska jag kolla lite filmklipp, dricka lite mer kaffe så får vi se vad dagen sedan erbjuder. Vädret är i alla fall inte så illa även om det börjar kännas att hösten är i antågande.
Vad ni än gör och var ni än är önskar jag er en underbar dag.
Ta hand om varandra.
Var snäll mot dig själv.
Kram

Morgonpromenaden blev inställd idag.

Detta beroende på att jag väntade karlbesök :)
Ingen fara, det var bara sotaren som skulle komma och göra en brandsyn. Tidsspannet var mellan 07.00 - 10.00 så jag kände att jag inte ville lämna hemmet olåst för att han skulle komma in.
Det visade sig vara en riktigt trevlig man som gjorde sin sista arbetsdag. Efter dagens arbete skulle han lämna in alla grejor och telefon och inträda i det härliga pensionärslivet. Jag önskar honom all lycka till och att han får mååånga år att njuta.
Att promenaden blev inställd mår jag inte så dåligt över då vi igår kom igång med gymträningen igen. Vi har bytt gym och tjänat en hel del pengar på det samt att det ligger närmare från där vi bor. Vi kommer nu köra mån-ons-fre och ledig helg för återhämtning. 
Detta + att det är en helt underbar dag gör att jag är så full av energi. Den ska först användas till min business med att boka lite möten, återkopplingar och coachning. Sedan ska jag organisera mitt skrivbord och till det har jag nu denna
 
som kommer bli en oerhörd hjälp då jag gillar att ha papper på mycket. Visst är det bra att ha det på datorn också, framför allt när jag är ute och träffar folk. Tillhör den skara som känner sig mer trygg med papper. :) 
Sedan det är gjort måste jag verkligen städa. Har inte kommit upp tillräckligt i lön ännu så jag kan anställa någon hemhjälp så får göra allt själv ett tag till :)
(Bilden är lånad)
Ikväll ska Sven och jag åka på bilbingo och det var inte igår. Hoppas vädret håller i sig och att vi har turen med oss. Skulle sitta fint med ett litet tillskott som jag kanske kan slänga ut på städhjälp :)
Med detta önskar jag er en underbar dag.
Ta hand om varandra och var snäll mot dig själv.
Kram.

Ett underbart vackert bröllop

Ja i lördags så gifte sig min systerdotter Anneli med sin Henrik. Så fantastiskt vackra dom var och solen gjorde allt den kunde för att skina i kapp med dom två men skulle vilja påstå att paret vann den kampen.
Eller vad säger ni? Är dom inte vackra?
Efter bröllopet som stod i Njurunda kyrka åkte dom till fotografering ute vid havet. Fotograf var Anneli´s fabror Björn. Hoppas få se en hel del bilder senare.
Men så klart ska man åka ståndsmässigt när man gift sig och så gjorde även dom. Kenth hade lånat en bil av en kompis som han skjutsade dom i. Bilmärket får ni själva lista ut, hihihi.
Vi gäster åkte till logen i Juniskär där festen skulle hållas och väntade och väntade men slutligen kom dom och festen kunde börja.
En del lekar fick dom klara av innan maten serverades. För Anneli gällde det att känna igen Henkes ben bland 5 grabbar. Något hon absolut inte hade något problem med.
För Henke gällde det att känna igen Anneli´s näsa bland 5 tjejer och inte heller han hade några problem.
Så slutsatsen måste ju bli att dom är som klippt och skuren för varandra, vilket ingen av oss har eller hade tvivlat på innan den tävlingen. Dom är så fina tillsammans och har verkligen vad man säger äktenskapstycke.
Lyckades också få ett kort på mig tillsammans med brudparet.
Klänningen jag har på mig tackar jag Maria Montazami för tipset. Läste hennes blogg där hon visade kläder från Cellbes och YES sa jag, den ska jag ha. Så nöjd med den och måste jag få säga passar den mig utmärkt.
Att få ett bra kort på Sven var inte lätt då han hela tiden gick med kameran framför ansiktet men ni ser i alla en del av honom. Så tjusig i sin nya kostym.
Ja men då var lekarna avklarade och nu var det dags att äta. Ett buffébord dukades upp med en massa läckerheter och det fanns något för alla smaker. Det hölls tal och minglades innan det var dags för tårtan.
Även här fanns glutenfritt alternativ så alla kunde vara med och äta.
Efter allt man stoppat i sig minglades det och mer foton skulle tas. Vi var ju många som ville vara med på bild med paret. Tror dom blev lite less till slut men vad hade dom väntat sig. Ett så stiligt par vill ju alla synas med så det var bara för dom att bita ihop, hihihi.
I presentväg hade dom önskat sig pengar till sin bröllopsresa men jag hade, innan jag visste det, ordnat en present. En kompis, Anki Selling, hade gjort ett fat med parets bild där även deras son Gustaf var med. Det blev väldigt uppskattat så jag är nöjd.
Det här är innan det färdiga resultatet. Glömde fota när det var klart men den enda skillnaden är att dom svarta strecken avslutas i kant med glaset och att det sedan blev en liten fördjupning i mitten. Anki har gjort detta efter ett foto som hon fick låna av mig. Måste säga att det är ett helt otroligt jobb hon lagt ner. Alla hennes grejer är otroliga och ingen är den andra lik. En otrolig konstnär.
Avslutningen på festen vet jag inte hur den blev då Sven och jag avvek innan. Vi hade bokat hotellrum i Sundsvall och gick sedan en krogrunda så Sven kunde få sig någon öl.
Vi hade som sagt en fantastisk dag och som grädde på moset fick vi besked om vad nästa barnbarnsbarn är. I december får mitt barnbarn Robert och hans Matilda en dotter. Jag har vetat om ett tag att dom ska bli föräldrar men i lördags blev det officiellt då dom lade ut bild på fb om det,
Fattar ni vilken gåva att få uppleva detta vid min ålder. Inte för att jag är någon gammal gumma, nej absolut inte, men ändå är det så fantastiskt, underbart härligt.
Med detta önskar jag er en helt fantastiskt underbar dag.
Ta hand om er.
Kram