Håller på att slita ut min Crock-Pot

Har den senaste tiden testat flera maträtter som jag hittat recept på i den fantastiska gruppen Crock-Pot Sverige - vi som slökokar på fb. Så mycket härliga tips och råd och recept att man bara suckar och undrar när ska jag göra det.
Igår var inget undantag då jag för en tid sedan såg ett recept på rullader av lövbiff. Hon som la ut receptet hade fyllt dom med katrinplommon, lagt i lite morötter, lite vatten och soja. Jag fyllde dom med vitlöksost, lite vatten och Knorr´s japanska fond. Detta fick sedan gå på låg i 4,5 tim och blev fantastiskt goda. Skyn gjorde jag en sås på med lite grädde i som fick reducera ner till den var lagom i konsistensen.
 
 
Bilden är från innan den tillagats.
Någon dag ska jag testa att göra köttbullar som jag sett några göra. Passar mig perfekt som inte gillar att stå och steka en massa bullar. Med det här receptet rullar man alla bullar och slänger ner i "pottan" och låter den göra jobbet. Alltså hur underbart är inte det. Hur det kommer se ut och smaka får jag visa er när det är gjort.
 
Idag mina vänner är det inte vilken dag som helst. Idag blir mitt yngsta barnbarn Fredrik 15 år. Alltså fatta va. Vart tar tiden vägen? 
Kommer inte åka och gratulera honom för det gjorde jag i söndags då han var här och hälsade på. Riktigt roligt att få träffa både honom och hans syster Linnéa. Linnéa håller på att utbilda sig till frisör. Blir ju toppen för då behöver man inte fundera vart man ska gå och göra sig fin i håret.
På tal om utbildning så kommer jag framöver även kunna fixa naglarna hos en släkting. Syrrans bonusdotter Emelie ska utbilda sig till nageltekniker. Ja framtiden ser ljus ut vad skönheten beträffar.
Skönhet har vi ute nu. Solen skiner och det är - 11 grader. Så vackert och man blir sugen att sätta sig i snön med en kopp choklad och en limpmacka med korv på och bara njuta. Kommer inte göra det utan istället ta en promenad och tanka lite D-vitaminer.
Ha det gott och ta hand om dig.
Kram.

Kommentera här: