Karl spår, Gunhild rår och Dorotea bestämmer.

Så den 6:e februari får vi se vilket väder vi får dom kommande 7 veckorna. Hoppas innerligt att det hon bjuder på fint väder utan snö. Det finns snart ingenstans att slänga snön längre. 
Men märk väl, jag klagar inte. Tänker som så att nu när vi fått en sådan snörik vinter måste vi få en fantastisk sommar. Tror ni inte det? Det gör jag i alla fall.
Tänker också på all den motion jag får av att skotta. Det blir en del steg varje gång och sammantaget blir det en hel del på en vecka.
Dagens resultat.
 
 
Inte mycket men med tanke på att det bara innehåller stegen för snöskottning så är det riktigt bra.
 
Nu till något helt annat. Jag får ibland förmånen att vara testpilot för Smartson och denna gång gällde det Green Giant majs på burk. Älskar den även om den kanske inte är det bästa enligt vårt kostschema men lite i en sallad tror jag inte skadar.
Testbilden innehåller sallad och grillad kyckling som blev mums tillsammans. 
 
 
Och på tal om mat så gjorde jag en fantastiskt god chili-con-carne idag. Förutom det vanliga så slängde jag i lite jalapenos också. Jisses så starkt det blev men nu är jag en som gillar det så det blev super. Sven blev också nöjd och då är allt frid och fröjd.
 
Fröjd hoppas vi på senare ikväll när Timrå möter Vita Hästen. En seger skulle sitta så himla fint. Hoppas hästen skenar så vi får våra 3 poäng. Hihihi.
 
Önskar er en trevlig kväll.
Ta hand om dig och varandra.
Kram.
 

Vilket kalas det blev.

Ja det blev verkligen ett härligt kalas igår för Monica. Vi samlades hemma hos Peter och Monica och åkte sedan i karavan hem till Monica. Det var jag, Sven, Christoffer, Peter, Monica, Jessica, Jocke, Robert, Matilda, Els-Marie, Åke, Lennart, Marianne och Carola. Ni må tro att hon blev lite chockad när vi droppade in alla men otroligt lycklig. Minen när hon såg att Els-Marie och Åke var med är obetalbar. Synd bara att man inte filmade det. :)
Vi hade alla var och en bidragit till presenten som blev kontanter då hon önskat sig det för att kunna resa någonstans. Det blev en nätt summa och hon blev så lycklig när hon öppnade kortet med alla pengarna. Så härligt att få vara med om detta och vi hade en fantastiskt rolig kväll. Det bjöds på smörgåstårta, kaffe och tårta, vin, likör, shots och en massa skratt. Magen fick verkligen motion i form av alla skrattattacker.
Tyvärr så gjorde ju jag bort mig och blandade för mycket dryck så mådde inte så bra när vi kom hem. Men är huvudet dumt får kroppen lida och det är bara att ta nya tag och lägga det åt sidan.
Blir således en lugn dag idag där soffan får bli min vän och därför blir det ett kort inlägg nu. Kommer kanske ett senare när jag känner mig lite piggare. :) 
Önskar er en härlig dag.
Ta hand om dig själv och varandra.
Kram.

Många steg blir det när man shoppar.

Det är verkligen sant och igår var inget undantag. Vi var till Sundsvall och med alla ställen vi var på blev det en hel del steg.
 
Ni må tro att jag var trött i både ben och rygg efter detta.
 
Vi startade hemifrån strax före 09.00 och landade i Sundsvall 10.15. Hade då stannat på 7eleven i Nacksta för en kopp kaffe. Väl i stan var första stoppet hos optikern där Sven hämtade sina glasögon. Efter det gick jag till tandläkaren Cecilia Skånvik och hämtade min vinst. Ett par jättefina ljusstakar. 
 
 Dessa kommer jag inte använda själv utan dom blir en present till en som jag vet väldigt gärna vill ha dom. 
Efter det drog vi till DollarStore där jag skulle ha tag på en speciell grej jag fått tips om i gruppen CrockPot men den fanns ju naturligtvis inte. Det gjorde inte så mycket för jag hittade naturligtvis en hel del annat att fylla varukorgen med.
Efter det blev det nästa affär i samma hus, nämligen Citygross. Där fick vi tag på lite fint kött som alltid. Tyvärr hade dom ingen billig fisk.
Efter det blev det att åka till Birsta där vi först intog en lunch. Därefter skickade jag iväg Sven att ströva själv så jag fick göra som jag ville. Hade planer att hitta någon snygg tröja/blus men som alltid när man har möjlighet hittar man inget. Nåja, några grejor blev det i alla fall. Lite småplock här och där.
Efter det strålade Sven och jag samman igen och tog en fika och därefter fortsatte shoppingen för det gemensamma hushållet, dvs mat.
Jo men jag tittade ju in en snabbsväng på IKEA också och fick tag på en ny dörrmatta och den förvaringsbox jag ville ha.
Efter allt detta var gjort åkte vi iväg och tankade bilen och käkade middag. 
Dagen avslutades med hockey. Vi var och såg Timrå´s möte med Troja/Ljungby. Trodde vi skulle få åka hem med svansen mellan benen och en massa varför men tack och lov så lyckades dom ta hem segern. Men det behövdes både förlängning och straffar innan det var klart.
Vi var hemma strax efter 22.00 och efter att allt plockats in och fördelats i mindre förpackningar hällde jag upp ett glas vin och satte mig framför teven en stund. Döm om min förvåning när klockan rusade iväg och helt plötsligt var den 01.00. 
Helt nöjd med dagen så jag gick och la mig med gott samvete.
Idag står inte så mycket på schemat. Ska försöka fli undan lite katthår och sedan i eftermiddag/kväll ska vi fira mågen Peters mamma som imorgon fyller 70 år. Så himla roligt och vi kommer bli en hel del som åker dit.
Med detta önskar jag er en härlig dag och vädermässigt är den det här i alla fall. -10 grader och sol.
Ut och njut av naturen och varandra.
Kram.