Crockpot my favorite

För en som inte gillar matlagning och anser det vara ett nödnändigt ont så är denna potta den absoluta favoriten hos mig just nu. Bara slänga i en massa grejor så sköter den sig själv. Alltså hur bra kan det bli. Idag var inget  undantag.
Tog igår fram kycklingfilé så den skulle tina till idag. La först i pottan 3 skivade gula lökar och 3 normalstora skivade tomater. Sedan i med 6 kycklingfiléer och 1 msk av min egengjorda garam masala krydda. Receptet kommer här nedan sedan.
Detta fick gå 4,5 tim på låg och därefter slängde jag i en blandning av 1 dl vispgrädde, 1 dl matlagningsgrädde och 1 msk pofiber som sedan fick gå på hög i 30 min.
Tog upp kycklingen och hällde över såsen med lök och tomater i en skål och mixade det till en härlig sås. Smakade av och det behövdes inget salt.
Supergott men nästa gång ska jag bara köra första svängen 4 tim för kycklingen tenderade till att bli liiiite torr.
Här kommer receptet på min egengjorda garam masala som jag hittade någonstans på nätet.
 
2 msk spiskummin
2 msk koriander
2 msk malen gurkmeja
2 msk ingefära (tog malen)
2 msk kanel
2 msk malen kardemumma
1 krm malen kryddnejlika
 
Blanda och förvara i en burk med tättslutande lock. Använd inom ett halvår.
 
Superduper god och denna kan jag nog använda till en del annat också¨.
 
Med detta vill jag ha sagt att allt inte blir en tågolycka när jag lagar mat.
Nu var ju det inte hela världen då jag fick en chans att bjuda på mig själv. Man ska inte skämmas utan bara konstatera att allt inte går som man tänkt sig.
Jag fick åtminstone en del att skratta gott i alla fall och det bjuder jag absolut på. Kan man glädja någon så är det helt okej.
Har idag inte gjort särskilt mycket utöver matlagningen. Jo, har lyssnat på Cecilia och blivit så glad. Alltså denna människa kan verkligen få en på gott humör. Hon är så glad och positiv och har ni inte lyssnat på henne så rekommenderar jag er att göra det. Hon kan få den värsta dagen att bli en dag i fullkomlig glädje. Hon finns också på youtube. 
Jo men jag har ju konstaterat en sak idag. Jag virkar ju en del, hahaha som om ni inte redan visste det, och har idag insett att det faktiskt finns garn som absolut inte är roligt att virka med. Det heter Muskat och kommer från Drops. Alltså där kan man nästan tala om tågolycka. Vad jag har kämpat med detta garn som delar sig hela tiden. Men lika tjurig som jag var med söndagens middag lika tjurig var jag med detta garn. Har blivit en present till det kommande barnbarnsbarnet och då ger man inte upp.
Men det gör jag nu för nu blir det inget mer från tanten.
Önskar er en trevlig kväll.
Ta hand om dig och varandra.
Kram.
 

Kommentera här: