Gammelmormor

Igår kl 05.37 föddes mitt första barnbarnsbarn. Ett välskapt gossebarn 52 cm lång och vägde 3190 g.
Att få vara med om detta är såååå underbart och jag njuter, jublar, gråter glädjetårar och bubblar av lycka.
Har inte ännu fått träffa underverket då dom är kvar på BB ännu men så fort dom kommit hem och fått landa ska jag ner och snusa.
Lycka utöver det vanliga är vad detta är.
 

Påsk

 
Istället för att på alla påskhälsningar gå in och önska detsamma kommer här en hälsning till er alla därute. Hoppas ni får en härlig påsk med underbart väder och härlig samvaro med familj och vänner.
Om allt går som jag gissat blir jag imorgon gammelmormor. Ja, jag vet Jessica att tiden inte går ut förrän den 2:a april men den som väntar på något gott osv.
Själv ska vi ha en fantastisk påsk med gäster på påskafton. Dvs om inte Jessica har blivit mamma förståss för då har vi annat att göra som ni kanske förstår. Då glömmer vi nog både tid och rum.
Tänkte jag skulle uppdatera er om mitt ögonproblem. Jag var igår till sjukhuset. Tacksam att jag fick tid så snabbt. Det var som jag misstänkte glaskroppsavlossning. Tack och lov var det inte skador på näthinnan men med sagt inte säkert att det kan bli. I så fall blir det akutoperation vilket jag innerligt hoppas det inte blir. Det gjordes en otroligt noggrann undersökning där även överläkaren deltog. Just nu är det inget att göra utan jag ska tillbaka på onsdag till veckan. Vad som sedan händer står skrivet i stjärnorna. Görs det inget så får jag leva med dessa trådar jag ser. Tydligen ska man så småningom bli van och jag får väl lita på det. Tänker i alla fall inte gräva ner mig utan tänker bara att det kommer ordna sig till det bästa.
Min älskade man är åter hemma efter ännu ett kurstillfälle och det är så skönt. Tråkigt att sova ensam och inte höra hans snarkningar som numera inte är så högljudda som förut. Viktnedgången har gjort underverk med både det och hans diabetes men det har jag pratat om 
 
Alltså nu medans jag sitter och skriver detta får jag ett meddelande. JAG HAR BLIVIT GAMMELMORMOR
Jippi tjolahopp underbart härligt fantastiskt Jag bara sprudlar av glädje och lycka.
Nu ska jag dansa runt av glädje så ha det så gott
Kram.

En summering av helgen.

Har inte haft varken tid eller ork att blogga på några dagar så därför kommer här en summering. Tyvärr glömde jag ta bilder så dom jag lägger upp är lånade från respektive hemsida.
I fredags åkte vi till stan min kära make och jag. Hade bokat hotell och ett restaurangbesök då jag ansåg att vi behövde lyxa till det lite.
Vi startade med en lunch på Ming Palace. Jag åt stekt ris med biff och Sven Ming Palace mix som innehöll både biff, kyckling och räkor. Sven drack en öl och jag tog rött vin.
Efter det gick vi till Dressmans där Sven köpte nya byxor och en jacka. Blev så oerhört glad när han sa att han ville göra det, Hör inte till vanligheten att han handlar kläder då han anser att han har det han behöver. Men nu då vi gått ner i vikt börjar alla hans kläder ramla av honom så det var nödvändigt.
Efter shoppingturen, där jag inte köpte något till mig själv, gick vi tillbaka till hotellet. Vi bodde på Quality hotell och rummen var riktigt bra med sköna sängar. Vårt rum låg på 8:e våningen så det är ju tur att det finns hissar.
Då vi hade bokat bord på Gambrinushallen till kl 19.00 hade vi lite tid till att slappa och göra oss iordning. Vi hade beställt en flaska vin och lite frukt och det var ju synd att jag glömde fota för det var så fint. Ni får tro mig på mitt ord helt enkelt.
När det var dags att bege sig till restaurangen hade vädret stabiliserat sig. När vi kom ner till stan blåste det, något det alltid gör i Sundsvall visserligen, och snöade lite lätt. Detta hade nu gett vika och det var ganska skönt med promenaden ner till Gambrinus.
Det var nästan fullt och det är så roligt att det går bra för Amir. Vi känner honom sedan han hade en restaurang i Fränsta. Vi fick vårt bord och jag hade redan bestämt mig för vad jag skulle äta. Buffé då jag testat den tidigare och blev förtjust. Den innehåller så mycket, sallad, och tre varmrätter att välja på. Dom har också en helt underbart god kladdkaka som dessert och den kunde jag naturligtvis inte hoppa över.
Vi åt och drack till vi nästan sprack, hihihi. Kanske inte riktigt så, måste vitsa till det lite.
När vi var nöjda där gick vi tillbaka till hotellet och satte oss i baren en stund då vi inte tyckte att det var tid för att sova. 
Kvällen blev trots det inte alltför sen och nöjda gick så till slut till sängs. Sov riktigt skönt och vaknade til en härlig dag som inte innehöll någon snö.
Efter frukosten var intagen, ja vi åt frukost trots att vi kör periodisk fasta. Ja men bor man på hotell ska man väl inte skippa frukosten. Bestämde att vi skulle skippa lunchen istället som kompensation. Om det är rätt eller fel vet inte jag men så blev det i alla fall.
När vi checkat ut drog vi så till Birsta då det var dags för den månatliga handlingen av matvaror. Vi var åter i hemmet på eftermiddagen och katterna blev så glada när vi kom.
Resten av dagen slappade vi bara. Jag var fortfarande i lite chock då vi innan vi checkade ut från hotellet fick ett tråkigt besked. En av våra vänner på Gran Canaria hade hastigt mist sin livskamrat. Jag fattar det fortfarande inte. Han hade varit förkyld och troligen lunginflammation och med lite hjärtproblem blev det förmodligen för mycket för kroppen att klara av. Jag lider oerhört med henne men tröstar mig med att hon har otroligt många omkring sig som kan hjälpa henne igenom detta.
Gårdagen blev även den en slappardag som avslutades med hockey. Det var dags för match 1 i kampen om en plats i SHL för vårt kära Timrå IK. Det var dags att ta sig an Karlskrona för att tävla om den platsen. Det gick inte som vi hade hoppats. Dom spelade bra, enligt mig, och det gick till förlängning där tyvärr Karlskrona drog det längsta strået. Men det är ju bäst av 7 matcher så vi tar dom.
Det var helgen det och nu är det måndag. Ingen bra start då termometern visade -14 grader och det hade kommit några cm snö men men bara att bita i det sura och gå vidare. Kan ju ändå inte göra något åt det hela.
Jag ska, innan jag tar itu med allt roligt, ringa på ögon och försöka få komma dit. Har fått problem med ett öga och det kan vara glaskroppsavlossning. Har pratat med sjukvårdsupplysningen och det är bara att ringa sjukhuset och hoppas på att få en tid för bedömning. Vad en sådan avlossning innebär vet jag inte och tänker inte läsa om det heller för jag är nog orolig ändå.
Bilder ja! Här kommer dom och jag säger igen att dom är inte mina utan lånade från respektive hemsida.
 
 
Önskar er en härlig dag.
Ta hand om dig och varandra.
Kram.