Årskrönika

Det är ju tradition att göra en krönika över året som gått på årets sista dagar och jag ska väl inte vara sämre än någon annan,
Vad har hänt då? Inte särskilt mycket. Året började jag som nybliven gammelmormor för andra gången och officiell pensionär. Hade haft ett års uppsägning innan så övergången var lätt och något jag njuter av för fullt. Att inte behöva dra iväg tidigt på morgonen till jobbet utan sitta och njuta av dagen är helt underbart.
Barnbarnsbarn nummer två kom den 18 december 2018, en tös, som vid årets början bara var två veckor gammal. En söt liten tjej som är otroligt lik sina föräldrar och bär namnet Naomi.
Årets första månader var ganska lugna men den 3 mars var en stor dag. Då fyllde mågen Peter 50 år. Så tacksamma att vi kunde vara med och bidra till den helt otroliga present han fick. Mestadels av sin dotter Jessica. Peter har sedan Jessica varit liten sagt: när jag fyller 50 ska du och jag åka till Graceland. Ett, enligt Peter, skämt och aldrig trodde han väl i sin vildaste fantasi att det skulle bli verklighet. Ni kan nog tänka er hans reaktion när presenten öppnades och han insåg att det han drömt om så länge nu äntligen skulle bli verklighet. Mycket tårar, av glädje, fälldes. 
Den 29 mars var det dags för födelsedag igen och denna gång barnbarnsbarn ett, Walter som fyllde ett år. Inte klokt vad fort tiden går.
I maj var det dags för ytterligare en födelsedag då Jocke, Walters pappa, fyllde 30 år. Vi firade honom på helgen och den helgen hjälpte vi även Christoffer att flytta. Han hade äntligen fått tag på den lägenhet som han ville ha. En helt fantastisk lägenhet som jag gärna hade kunnat byta mot vårt hus. Bara ett litet problem, den ligger på fjärde våningen utan hiss. Snacka om att man fick motion den helgen genom att bära allt upp för alla trappor. Turligt nog hade han en del kompisar som också hjälpte till så det gick riktigt bra.
I somras var årets stora händelse Jessica och Jockes bröllop. Den 27 juli gifte de sig i Alnö gamla kyrka. Valet av kyrka fick mig att fälla en liten tår eftersom jag är född på Alnö. Ett vackert bröllop, ja jag vet att jag är jävig men det var sååååå vackert. Festen hölls sedan på restaurang Grankotten på Norra Stadsberget i Sundsvall. Så härligt ordnat med mycket god mat och härliga lekar och fina tal, som sig bör.
Året innehöll en del andra jämna födelsedagar, en kusin som fyllde 50 och ett barnbarn som fyllde 18.
Vad finns annars att säga om året? Inget revolutionerande. Jag hittade ett annat företag att jobba med. Bytte Forever mot Flavon. Ett beslut som känns så rätt och gav mig det lugn jag så behövde vad jobb beträffar. Detta innebar också att jag fann en ny helt underbar vän, Mona. Fick möjlighet att träffa henne och hennes man i somras då Flavon hade ett sommarparty. Vi bodde hos dom och det gjorde även Cecilia Kärvegård som var inhyrd som föreläsare. 
I augusti åkte Peter med Monica på sin livs resa till USA och Graceland. Blev några fler ställen de besökte också och bilderna han tog var helt fantastiska. Tog en stund att titta igenom dem då det var ett stort antal bilder.
Den 18 december var det dags för kalas igen då Naomi fyllde ett år.
Julen i år blev fantastisk då båda småtrollen var med och vi fick ha en tomte. De små var så underbara och att se deras glittrande och ibland förvånade ögon var så härligt.
Summering av året blir att jag är så tacksam för de härliga människor jag är omgiven av. Att få uppleva det fantastiska att bli gammelmormor. Det låter gammalt men jag är fortfarande ung och ser det som en ynnest att få vara med om.
Det är nu bara två dagar kvar på året och jag kommer stänga det med en stor tacksamhet och det avslutas som sig bör hos Peter och Monica. Alltid en 3-rätters meny som är hemlig in i det sista. Vi sparar en summa varje månad tillsammans och Monica bestämmer sedan vad som ska lagas. Vi har ännu aldrig varit besvikna då hon är så duktig på att hitta på god mat.
Därefter är det dags att öppna dörren för ett fantastiskt år 2020. Ett år som kommer uppfylla mina önskningar och som troligtvis kommer innehålla ett bröllop.
Med detta vill jag önska er ett fantastiskt 
GOTT NYTT ÅR!
 
 

Kommentera här: