Härliga fredag är här!

 
Oh vilken dag det är. Startade redan 05.30, som alla vardagar, eftersom jag tycker om att dricka kaffe med Sven innan han åker till jobbet.
När jag kollade termometern visade den +4.7 grader och det är ju helt underbart. Man får nästan vårkänslor och absolut när man hör hur det rasar från taket. När man går ut droppar det från taket och fåglarna kvittrar så vackert. Kan det bli bättre? Tror inte det, jag fullkomligt älskar våren som nu är i antågande. Det är den absolut bästa årstiden då allt lever upp igen.
Idag står en par saker på schemat och det första är ett besök hos frissan som verkligen är behövligt. Vad det blir för klippning är jag inte helt säker på. Skulle vilja göra något helt annat än jag brukar men misstänker att det blir samma gamla frisyr. Inget ont i det för jag trivs med den och många säger att jag passar i det. Ja, ja jag lovar att det kommer före- och efterbilder.
Det andra som händer är årets första vinprovning med Munskänkarna. Det inleds med årsmöte och sedan tar vinprovningen vid. Denna gång är jag en av provningsledarna och det känns både roligt och lite skrämmande. Att stå framför drygt 20 personer och berätta om vin hör inte till det vanliga men man ska ju ta sig utanför sin komfortzon ibland så varför inte. Har förberett det bra tycker jag och man behöver egentligen inte säga så mycket utan bara berätta lite om varifrån vinet kommer och hur det producerats resten är upp till deltagarna. Vi har också en eminent kock, Karin Walker, som kommer servera mat som passar till kvälens viner. Temat är Italienskt och jag har hört vad som ska serveras men det berättar jag om imorgon då jag även ska se till att ha lite bilder att visa.
Önskar er nu en underbar fredag.
Ta hand om dig själv och varandra.
Kram.
 

Alla hjärtans dag!

Egentligen borde väl alla dagar vara alla hjärtans dag? Så tycker jag i alla fall och från och med idag kommer jag se till att de blir så.
Startade inte alltför dumt då både Sven och jag fick oss ett gott skratt innan han drog till jobbet. Lyssnade på radion där de berättade att man, i något land jag glömt redan, kan namnge en kackerlacka med sitt ex namn som sedan blir mat till surikater. Undrar just hur många som nappar på det? Att ge det som en alla hjärtans dag present tycker jag däremot inte verkar särskilt kärleksfullt. Inte något jag tänker göra i alla fall utan slänger ut en massa hjärtan istället.
 
Det var tänkt att vi skulle få bilen servad idag men tydligen kommunicerar inte företaget vi bokade via och verkstaden för den hade inga uppgifter på någon service idag. Hade kunnat få den ändå om de hade haft grejorna hemma som behövdes men så var icke fallet. Bokade helt enkelt om så på tisdag ska våra lilla skorv få en service.
Vad tänker ni hitta på idag? Jag har bestämt att bjuda Sven på middag ute så jag hämtar honom när han slutar på jobbet och så åker vi direkt och käkar. Inte ofta vi gör så och det är så trevligt att slippa stå vid spisen någon dag då och då.
SOCKPROJEKTET!
Fortskrider och än har jag inte slängt undan det. Klarat hälen och håller nu på med kilen och so far so good. Inga hål någonstans så tack mamma, var än du är, för dina snälla tankar. 
Med detta önskar jag er en underbar alla hjärtans dag.
Ta hand om dig själv och varandra.
Kram.

Tänkte klaga idag men.....

pratade nyss med Sven och fick besked om att det jag tänkte klaga på nu är åtgärdat. VI HAR ÅTERIGEN TV.
Ja nu har vi ju inte varit utan tv utan bara fått beskedet varje gång vi ville kolla vanliga kanalerna "TV-ström saknas" Så har vi haft det i 2 och en halv vecka. Fiber är fantastiskt! Men hur som haver så fungerar det nu och därför går jag till något mycket roligare.
 
Jag har sedan en tid tilbaka en, av många, nya vänner som är helt outstanding. Hon och jag är så lika och kan kasta "skit" emellan varandra. Det bästa med henne är att hon är telepatisk, dvs hon vet precis när jag som bäst behöver henne. Då ringer hon och surrar bort en stund och jag blir lika glad varje gång. Tack underbara Mona Gällentoft för att du är du och kom in i mitt liv. Min förhoppning är att vi snart ska ses irl och det kommer ske i sommar. Ser så fram emot det.
 
Nu till något helt annat. Jag har en hobby och det är handarbete. Först var det korsstygnsbroderi som sedan övergick till virkning och som nu gått över till stickning. Det är såååå många år sedan jag höll i ett par stickor nämligen så långt tillbaka som när flickorna var små, alltså närmare 40 år sedan. Tydligen sitter kunskapen kvar och jag har nu påbörjat ett projekt med att sticka sockar. Begriper egentligen inte hur jag vågar då det är fyra stickor att hålla reda på men skam den som ger sig. Kommer dock inte bli lika bra som min kära mor gjorde för dom sockorna var helt outstanding och sååå populära bland både barn och barnbarn. Har en del beskrivningar kvar efter mamma men jag valde att gå min egen väg och använder en beskrivning från Hobbii där jag också införskaffat garnet. Stickorna däremot var inte det lättaste att finna då jag ville ha bambu eller trästickor. Efter mycket letande hittade jag på Skapa mer
Ska bli härligt se om jag lyckas men så här långt ser det ut så här: 
 
Skaftet är klart och nu börjar det kritiska partiet med hälen. JAG KAN, JAG VILL OCH JAG VÅGAR
Bild på slutresultatet kommer om jag anser det vara något att visa. Hihihi.
Nu önskar jag er en härlig dag.
Ta hand om dig själv och varandra.
Kram.