Helgen snart över.

Men det har varit en riktigt bra helg som startade i fredags med årets första vinprovning på Munskänkarna. Provningen började med årsmöte och jag är hedrad att jag blev omvald i styrelsen som ledamot. Ett enkelt och roligt jobb som jag lovar att förvalta väl.
Det var jag och Gosia som var provningsledare. Ett uppdrag jag var lite orolig över men som visade sig bli lyckat. Vi hade delat upp det så att Gosia skulle börja med att berätta om distrikten som vinerna kom ifrån och där ingick även årets vinort som är Barbaresco. Sedan skulle jag ta vid och prata om bl a mitt absoluta favoritvin Regolo och ett vin från en svensk vingård som också var det som serverades till maten. Vi har ju sådan tur att vi lyckats knyta en helt underbar kock till oss som ordnar underbar mat. Går inte in i detalj på vinerna utan lägger upp bilden på vår meny så får ni själva välja om ni vill kolla lite extra på något av dem.
 
På våra vinprovningar har vi även ett lotteri där lotterna består av 20-sedlar. Vi noterar de 4 sista siffrorna i sedlarnas nummer, lägger dem i en skål och förättar dragning. I sedvanlig ordning var det tre viner som utlottades och bl a ett som jag sååååå gärna ville vinna. Det började med att Gosia vann och tack och lov tog hon inte "mitt" vin. Nästa lott som drogs var min, åh gissa om jag jublade. Rusade upp, sprang fram till prisbordet, grabbade tag i flaskan i farten och rusade tillbaka till min plats. Himla tur att turen var på min sida för jag hade lika gärna kunnat dra ner flaskan i golvet. Hihihi.
 
Ett av de viner som avsmakades på champagneprovningen förra året. Clotilde Davenne, Brut Extra Crémant de Bourgogne, ett underbart gott bubbel. Har inte bestämt ännu när den ska avnjutas.
Gårdagen tillbringades nästan hela dagen i Sundsvall/Timrå med start i Sundsvall. Vi hade hittat en fåtölj vi skulle titta på/köpa och hade bestämt tid med säljaren kl 12.00. Riktigt trevlig när han öppnade dörren och hade en Timrå T-shirt på sig så snacka om att vi hade kommit rätt. Hihihi. Vi blev nöjda med fåtöljen och för den lilla summan av 200 kr var vi ju så klart ännu nöjdare. En skinnfåtölj för den summan är inte lätt att hitta. 
 
Den står nu i sovrummet framför vår mindre teve. Det betyder att vi nu har en liten gungstol över som vi tidigare använde. Ska lägga ut den och se om någon är intresserad.
 
Det är inte tyg utan lite plastigt så någon form av vaxduk tror jag. Den har trots allt fyllt sin funktion men blev lite obekväm till slut.
Ja efter köpet var avklarat snurrade vi runt lite överallt i Birsta med diverse inköp. Middag intogs på Birsta Baren och därefter blev det hockey. En match som inte gick som vi ville och där även jag till slut ville utbrista "hata Brynäs". Man ska inte göra så för hata någon ger ingen glädje. Men som Brynäs betedde sig och även domarna var tanken i alla fall befogad. Det bråkades, slogs, filmades och som vanligt helt vansinniga domslut och det resulterade tyvärr i ytterligare en förlust. Det är nu riktigt krisigt om vi blir kvar i SHL för det är snart trettio poäng till säker mark. Suck, suck, mitt Timrå-hjärta brister snart.
Dock fylls mitt hjärta av glädje idag då vi har ett fantastiskt härligt väder med +4,5 grader, lätta slöjmoln och sol. Sååååå underbart och nästan läge att plocka fram utemöblerna. Nja, där tog jag väl i lite i alla fall då det fortfarande är drygt en halv meter snö kvar men hoppet lever i alla fall om en vår i antågande.
Jag ska nu antåga mig till perculatorn och få mig en kopp kaffe och kanske avnjuta den på balkongen, om det inte är för blåsigt som det brukar kunna vara där.
Önskar er en härlig fortsättning på dagen.
Ta hand om dig själv och varandra.
Kram.

Kommentera här: