Vänliga veckan!

Det är märkligt med alla dessa speciella dagar/veckor som har instiftats. Vänliga veckan, som nu är, instiftades tydligen redan på 40-talet. Det är väl ändå meningen att vi alltid ska vara vänliga. Med vänlighet kommer man långt. Ett vänligt ord, ett vänligt leende, ja listan kan göras lång på vad vi kan göra för en annan människa i vänlighetens tecken. Men som jag sa tycker jag vi alltid ska vara vänliga.
 
GYM UTAN VIKTER!
Det är rubriken på veckans peptalk med Olof Röhlander.
Det handlar helt enkelt om motstånd. Det ska vara jobbigt, men inte omöjligt. Det gäller att hitta den sortens motstånd för då är du rätt ute. Inte för lätt, inte för svårt.
Det är motstånd/utmaningar som utvecklar oss. En muskel kan inte växa utan motstånd, som följs av vila. Lika är det med vår mentala styrka. Först en utmaning, svår men inte omöjlig, som följs av reflektion och återhämtning. På så vis stärks psyket.
Orden kommer från Olof Röhlander men tycker dom säger så mycket. Välkomna motståndet. Hoppas inte att det ska bli en enkel dag. Se istället till att den blir utvecklande.
Ja, han är klok denne Olof och i skrivande stund funderar jag på vilka motstånd jag ska ta mig an idag. Behöver hitta något som stärker mig psykiskt så jag kommer in på rätt väg igen. Innerst inne vet jag vad som fattas men vägen tillbaka känns just nu lång och svår. Trösten är att jag tagit mig ur liknande situation tidigare och ska så göra nu också.
Så frågorna jag ställer mg nu är: VEM ÄR JAG? VAD VILL JAG? HUR SKA JAG KOMMA DIT?
Jag är jag! En unik människa precis som du.
Jag vill hitta glädjen i livet.
Jag kommer dit om jag inser hur fantastiskt bra jag egentligen har det och vad mycket jag har att vara tacksam för. Behöver jobba en del med det och har insett vad som är mitt motstånd. 
DET ÄR HELT ENKELT JAG SJÄLV SOM ÄR MOTSTÅNDET. 
Född negativ och alltid, eller för det mesta, varit negativ. För att få till en förändring till det positiva behöver jag börja inifrån. Det vill säga lära mig tänka på ett helt annat sätt och inse att världen trots allt är härlig och har så fantastiskt mycket härligt att erbjuda. Det är där som attraktionslagen kommer in och jag ska nu verkligen sätta mig in i och se till att lära mig allt. Är med i en kurs med Cecilia Kärvegård och tyckte jag var duktig och gjorde alla övningar men inser att jag fuskat där. Det är nu dags att ta itu med det ordentligt för den fungerar och om jag ska få till en förändring i livet måste jag sätta fart.
Med detta sagt önskar jag er en härlig dag.
Ta hand om dig själv och varandra.
Kram. 
 
 

Kommentera här: