En klok mans peptalk!

Olof Röhlander! Say no more! Han är helt outstanding och jag älskar hans peptalk. Förra veckans var något som jag verkligen tog till mig och jag kommer nu lägga ut hela texten då den inte går att, eller jag vill helt enkelt inte, förklara kort.
Gå vidare!
Vissa har för vana att vilja påpeka det de tycker du gör fel. Låt det stå för dom. Du kan inte ta ansvar för andras missvisande tolkning av den du är eller det du gör. Att försöka slå knut på sig själv för att bli förstådd av alla skulle göra dig ihjälanpassad. Du skulle bli tokig till slut och tappa dig själv på vägen. Gå vidare.
 
Det är ingen idé att fastna i grubblerier huruvida det du sa eventuellt kunde ha missförståtts, eller vad den andre egentligen menade med det den skrev. Det finns saker du aldrig kommer att förstå. Gå vidare.
 
Du kan inte vara alla till lags, eller förvänta dig att dom runtomkring dig alltid ska förstå dig exakt så som det var avsett. Det kommer att hända igen och igen att någon läser in saker i dig som aldrig funnits där. Det ingår, så gå vidare.
 
Du har ingen aning om allt som pågår i andra människors huvuden, vad de varit med om, och som påverkar deras humör och handlingar. Du vet inte vilka mörka tankar som ditt ljus triggar igång, men du kan inte ta hänsyn till det. Gå vidare.
 
Det finns människor som verkligen inte vill förstå, som vänder allt du gör och säger till din egen nackdel. Som får dina goda avsikter att låta som en dold agenda för något annat. Till slut finns bara en sak kvar att göra. Gå vidare.
 
 
Med detta önskar jag er en härlig dag.
Ta hand om dig själv och varandra.
Kram.

Kommentera här: